Onderdeel van Avans Hogeschool

Nieuws

Het regent nominaties voor oud-studenten bij de VSCD Cabaretprijzen!
Meld je aan! Vanaf september starten we weer met onze vooropleiding New Comedians.
Voor de Quiet Den Bosch zijn de eerstejaars studenten van de Koningstheateracademie druk in de weer met Kunstmest.
KTA-alumnus Tijmen van Barneveld is aspirant-lid geworden bij Comedytrain in Toomler.
Op het mobiele podium van Klapstoelkabaret zijn deze zomer een hoop alumni van de KTA te bewonderen.
Oud KTA’er Kirsten van Teijn is met haar voorstelling geselecteerd voor de prestigieuze Cabaret Collectie 2024.
Ook dit jaar zijn er meerdere oud-studenten van de Koningstheateracademie te bewonderen op het Delft Fringe Festival.
Elke Vierveijzer speelt dernière van Drift in Theater aan de Parade op 31 mei. Er zijn nog kaarten!
Samen met Anna UitdeHaag hebben alumni van de Koningstheateracademie in co-creatie met twee alumni van Cape Town University een voorstelling mogen maken en spelen.
De NPO heeft bekendgemaakt wie de oudejaarsconference 2024 mag verzorgen, en de eer is toegevallen aan niemand minder dan oud student Pieter Derks.
Kiki Schippers is voor de vijfde keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs; de prestigieuze onderscheiding voor het beste theaterlied.
Derdejaars student Bram Scharpach organiseert een unieke avond in Podium Azijnfabriek met z’n nieuwe initiatief ‘Liedjes uit de La’.
Op 16 maart zal alumnus Aren Scholte het tegen zijn medefinalisten opnemen voor de felbegeerde prijzen. Hiermee is hij het nieuwste lid in een rijtje oud studenten dat succes behaalt heeft op dit festival.
Onze vierdejaars zijn al volop aan het ‘Lammeren’. Er zijn nog mogelijkheden om te komen kijken óf om zelf een huiskamervoorstelling aan te vragen.
Alumni Bas van de Ven en Tobias van Kaam zijn beide geselecteerd voor het Café Theater Festival en zijn nu te zien met hun voorstellingen.
Vier van onze studenten waren uitgenodigd bij PepTalk en de Elektra Podcast om een aflevering op te komen nemen met live festivalpubliek.
De Koningstheateracademie presenteert de nieuwe minor ‘Performance in Art’; een programma voor beeldend- en performatieve kunstenaars.
Alle plekken voor de meeloopdag zijn vergeven. Grijp je er net naast? Er zijn nog mogelijkheden om de school te leren kennen!
Dit seizoen gingen er veel voorstellingen van KTA-alumni in première. Vind hier een greep uit de recensies.
Vanaf 1 september 2022 is de Playground-opleiding onderdeel van Huis73.
Dé cabaretopleiding van Nederland heeft de inschrijvingen voor de audities geopend, meld jij je aan?
Wil je kennismaken met deze bijzondere opleiding? Meld je aan voor één van onze Open Dagen of Meeloopdagen!
Onze Bas van de Ven, Julia Straten én David Heijmans deden mee en wat was het spannend! Julia en Bas zijn doorgestoomd naar de finale en hebben daar keihard gestreden tegen Boban Braspenning…
Koningstheateracademie wordt onderdeel van Avans Hogeschool.
We vallen de laatste tijd veel in de prijzen, en er wordt wat af genomineerd! En daar zijn we enorm trots op! Benieuwd wie en wat?
Alumnus Remy Evers heeft de juryprijs op Cabaretfestival Cameretten 2019 gewonnen! Hij stond in de finale met Tobi Kooiman en Henk Overdijk. Samen spelen ze de komende maanden de finalistentour.
Na vertolkingen van bekende kerstverhalen als ‘David Copperfield’, ‘The Sound of Music’ en ‘A Christmas Carol’ presenteert de Koningstheateracademie ook dit jaar een kerstvoorstelling voor het hele gezin.
We vallen de laatste tijd veel in de prijzen, en er wordt wat af genomineerd! En daar zijn we enorm trots op! Benieuwd wie en wat?
De studenten van de Koningstheateracademie organiseren een veiling van de meest openhartige kunstvorm die ons land rijk is: het cabaret.
Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen zijn vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek.
Juni is afstudeermaand aan de Koningstheateracademie! 4 jaar lang hebben onze afstudeerders ernaartoe gewerkt
Suzanne neemt je mee, langs kletsnatte clowns in een optocht naar Podium Azijnfabriek, want er bestaat geen medicijn tegen oud of eenzaam zijn behalve te blijven zingen!
Zaterdagavond 16 februari kwam Jasper van der Veen als grote winnaar van de juryprijs uit de bus.
De Lammerentour is dé unieke mogelijkheid om jong cabarettalent in huis te krijgen. Letterlijk.
Kerstvoorstelling 2018 De Koningstheateracademie is terug met een gloednieuwe familievoorstelling.
Na overleg met de erven van Robert Long zijn wij overeengekomen om vanavond een besloten voorstelling te houden in Podium Azijnfabriek.
Vanaf dit seizoen biedt de Koningstheateracademie, de enige cabaretopleiding in Nederland, een cabaretcursus aan voor jong cabarettalent van 13 t/m 18 jaar!
Juni is afstudeermaand aan de Koningstheateracademie! 4 jaar lang hebben onze afstudeerders ernaartoe gewerkt!
Zaterdag 25 november is in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd om de 52e editie van Cameretten gekomen.
Onze afstudeerder Lander Severins heeft een plaat gemaakt: ‘Maanlander’.
Op 02 oktober won Jan Beuving de Neerlands Hoop (2017) met zijn tweede voorstelling ‘Raaklijn’! Wat enorm gaaf!
De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger bijzonder inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur.
Op 08 september jl. heeft een visitatiepanel de KTA bezocht, aangaande de HBO-accreditering die we 6 jaar geleden verworven.
Op 9 april 2017 werd de jaarlijkse Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen uitgereikt. Winnaar is dit jaar…