Onderdeel van Avans Hogeschool

Alumni in de spotlights!

Kirsten van Teijn wint de Neerlands Hooop en Stefan Hendrikx wint de juryprijs op het Leids Cabaret Festival! Beide alumni zijn in 2013 afgestudeerd.

Kirsten van Teijn wint Neerlands Hoop!

Kirsten van Teijn heeft met de voorstelling (S)EXPERIMENT de Neerlands Hoop gewonnen, de VSCD cabaretprijs voor een cabaretier met een opvallend programma of voor een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Naast haar afstuderen aan de Koningstheateracademie heeft ze op het Griffioen/Zuidplein de jury- en publieksprijs gewonnen, en in datzelfde jaar won ze op het Groninger Studenten Cabaret Festival alle drie de prijzen. (S)EXPERIMENT is haar vierde theaterprogramma.

De jury over (S)EXPERIMENT: “Kirsten van Teijn was burgerlijk tevreden met haar vent, toen ze als een blok viel voor een vrouw. Wat doe je dan? Negeer je je gevoelens, ga je weg bij je vriend of zoek je een onorthodoxe levensvorm waarin beide relaties naast elkaar mogen bestaan? Van Teijn koos, gelukkig, voor dat laatste. (S)EXPERIMENT is een opzwepende, moderne en urgente voorstelling. De fysiek sterke cabaretière is gegroeid in haar eigenheid en vond een plek voor al haar talenten. Ze viert de duo-liefde uitbundig zonder het moeilijke traject ernaartoe te negeren.

Op 10 oktober werd Kirsten bekend gemaakt als de winnaar van de Neerlands Hoop in Theater Diligentia in Den Haag.

Stefan Hendrikx wint het Leids Cabaret Festival!

Beeld: Leids Cabaret Festival

Afgelopen juni ging Stefan Hendrikx er vandoor met de juryprijs. Na zijn afstuderen aan de Koningstheateracademie is hij nog verder gaan studeren aan de Toneelschool in Arnhem. Stefan is onderdeel van het improvisatie-duo Beperkt Houdbaar (samen met Andries Tunru, tevens alumnus) en hij stand-upt bij het Utrechtse Comedyhuis. Met zijn jurywinst is Hendrikx is de opvolger van Lisa Ostermann, de winnaar van de vorige editie in februari 2020.

Uit het jury-rapport: ‘Als Stefan Hendrikx opkomt zie je meteen dat we te maken hebben met een allround performer. […] Door Stefan worden we allemaal uitgedaagd om onze grenzen te verleggen. Hij is retegrappig.’

Laatste nieuws

Het regent nominaties voor oud-studenten bij de VSCD Cabaretprijzen!
Meld je aan! Vanaf september starten we weer met onze vooropleiding New Comedians.
Voor de Quiet Den Bosch zijn de eerstejaars studenten van de Koningstheateracademie druk in de weer met Kunstmest.