Onderdeel van Avans Hogeschool

Koningstheateracademie zingt…

HOMMAGE

Na overleg met de erven van Robert Long zijn wij overeengekomen om vanavond een besloten voorstelling te houden in Podium Azijnfabriek. Deze voorstelling is dus niet publiekelijk toegankelijk. Alle genodigden worden hiervan per mail op de hoogte gebracht.

De Koningstheateracademie kent een lange traditie waarbij studenten een hommage brengen aan een icoon uit de Nederlandse kleinkunst. Hommages werden gebracht aan Bram Vermeulen, aan Hans Dorrestijn, aan Maarten van Roozendaal, aan Willem Wilmink, en vele anderen.

Ook dit jaar brengen we weer een hommage aan één van de vele artiesten aan wie we schatplichtig zijn. Dit jaar is dat niemand minder dan Robert Long.

Op 27 november 2019 -niet vroeger of later- strijken we neer in de Azijnfabriek, waar we deze bijzondere hommage brengen. Bijzonder, omdat de voorstelling is gemaakt onder leiding (en begeleiding) van Erik Vlasblom. Hij is al jarenlang aan de academie verbonden, maar ondersteunde Long ook muzikaal met vele voorstellingen en projecten. Samen met de jonge talenten van de Academie brengt hij op deze avond Robert weer een klein beetje tot leven.

De Koningstheateracademie is de enige ‘Bachelor of Cabaret’ in het Nederlands taalgebied en leidt cabaretiers op. De Koningstheateracademie is by far de meest succesvolle cabaretopleiding van de afgelopen 10 jaar, met festivalwinnaars als Katinka Polderman, Pieter Derks, De Dames Voor Na Vieren, Jochen Otten, Nathalie Baartman, Louise Korthals, Kirsten van Teijn, Thijs van de Meeberg en Anne Neut. Cabaretiers van de Koningstheateracademie worden steevast geprezen om hun eigenheid, hun originaliteit en hun ambachtelijkheid.

Kaartprijs: €10,- (contant, pin is niet mogelijk)

Uw kaartje(s) kunt reserveren via reserveringen@koningstheateracademie.nl, deze kunt op de avond zelf ophalen bij de kassa.

Laatste nieuws

Het regent nominaties voor oud-studenten bij de VSCD Cabaretprijzen!
Meld je aan! Vanaf september starten we weer met onze vooropleiding New Comedians.
Voor de Quiet Den Bosch zijn de eerstejaars studenten van de Koningstheateracademie druk in de weer met Kunstmest.