Onderdeel van Avans Hogeschool

Kiki Schippers genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Afgelopen zaterdag 16 maart werden de genomineerden voor de Annie M.G. Schmidtprijs bekendgemaakt. Uit 136 inzendingen zijn nu zes kansmakers geselecteerd. Tussen hen zat ook onze alumna Kiki Schippers.

 

 

Kiki Schippers is dit jaar genomineerd met haar lied ‘Tata’, en viert daarmee intussen al haar vijfde nominatie voor deze prijs. In 2016 heeft ze de prijs ook binnengesleept met haar lied ‘Er spoelen mensen aan’. Beide liederen zijn te beluisteren op verschillende streamingdiensten.

De Annie M.G. Schmidtprijs is een prestigieuze onderscheiding die ieder jaar wordt uitgereikt voor het beste theaterlied van het afgelopen seizoen. Dit jaar is alweer de 32e editie van de uitreiking. Oud-winnaars van deze prijs zijn onder anderen Wende Snijders, Maarten van Roozendaal, en Bram Vermeulen.

Op zondag 21 april zal de uitreiking plaatsvinden in de Kleine Komedie, met een feestelijk en publiek toegankelijk avondprogramma waar de zes genomineerden ook hun kansmakende theaterlied live ten gehoren zullen brengen.

 

 

Beeld: Anne van Zantwijk, Amsterdams Kleinkunst Festival

Laatste nieuws

De NPO heeft bekendgemaakt wie de oudejaarsconference 2024 mag verzorgen, en de eer is toegevallen aan niemand minder dan oud student Pieter Derks.
Derdejaars student Bram Scharpach organiseert een unieke avond in Podium Azijnfabriek met z’n nieuwe initiatief ‘Liedjes uit de La’.
Op 16 maart zal alumnus Aren Scholte het tegen zijn medefinalisten opnemen voor de felbegeerde prijzen. Hiermee is hij het nieuwste lid in een rijtje oud studenten dat succes behaalt heeft op dit festival.