Onderdeel van Avans Hogeschool

Cabaretiers en andere predikers

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen zijn vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. Op maandagavond 23 september geven ze hun indrukken terug, in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Zowel cabaretiers als predikers zetten mensen aan het denken met wat hen bezielt. Dat doen ze in een gepolariseerde cultuur waarin grote thema’s spelen, maar waarin het gezamenlijke gesprek over wat waar, echt en mooi is soms maar moeizaam wordt gevoerd.

Dit unieke project is een samenwerking van de Koningstheateracademie in Den Bosch, een HBO-opleiding voor cabaretiers (sinds 1999), en de katholieke Orde der Predikers, beter bekend als de dominicanen (sinds 1216).
Vier cabaretiers en vier predikers ontmoetten elkaar, bevragen elkaar en geven hun indrukken terug in de vorm van een preek, conference of lied.

De cabaretiers zijn Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers, Minou Bosua en Thijs van de Meeberg. De predikers zijn Holkje van der Veer, Jozef Essing, Erik Borgman en Richard Steenvoorde. Ze ontmoeten elkaar een aantal keer gezamenlijk en in koppels, in theater en kerk, in klooster, op school en aan de keukentafel.

Filmer Stijn van der Loo maakte korte documentaires over de ontmoetingen van mensen uit schijnbaar heel verschillende werelden. Deze films zijn de komende weken te zien via YouTube en diverse sociale media.

Lees hier een prachtig artikel in de Trouw!

Laatste nieuws

KTA-alumnus Tijmen van Barneveld is aspirant-lid geworden bij Comedytrain in Toomler.
Op het mobiele podium van Klapstoelkabaret zijn deze zomer een hoop alumni van de KTA te bewonderen.
Oud KTA’er Kirsten van Teijn is met haar voorstelling geselecteerd voor de prestigieuze Cabaret Collectie 2024.