Onderdeel van Avans Hogeschool

Prijzen- en nominatieregen alumni!

We vallen de laatste tijd veel in de prijzen, en er wordt wat af genomineerd! En daar zijn we enorm trots op! Benieuwd wie en wat?

Deze week won Elke Vierveijzer de Poelifinaro 2021 in de categorie ‘kleinkunst’.

Elke Vierveijzer won in de categorie ‘kleinkunst’ voor het programma ‘LUCHT’. De jury: “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Lucht is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in haar nummers, die heen en weer schieten tussen rauwe kwetsbaarheid en cynisch misnoegen. Ze heeft daarbij een scherp oog voor de maskers die we allemaal angstvallig vasthouden. De fraaie, gevarieerde arrangementen en invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken Lucht helemaal af.”

Patrick Nederkoorn, Jan Beuving en Tom Dicke zijn genomineerd voor de Poelifinario 2021 ‘engagement’.

De VSCD-jury zei over ‘de andere oudejaars’: “Na een geslaagde voorstelling over de belastingdienst doen Patrick Nederkoorn en Jan Beuving er voor hun eerste oudejaarsconference een schepje bovenop. Het virtuoze, 15 minuten durende openingslied blijkt het begin van een boeiende strijd tussen twee verwante, maar toch ook erg verschillende zielen. De knetterende discussie over het belang van kunst in crisistijd is gedenkwaardig, het lied over pogingen om de waarheid te begraven straalt onverzettelijk engagement uit. De andere oudejaars zit vol schitterende taal en pianist Tom Dicke zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting.”

In 2017 waren zowel Nederkoorn als Beuving met hun soloprogramma’s genomineerd voor de Neerlands Hoop, die Beuving toen won. In 2019 was Jan Beuving opnieuw genomineerd, ditmaal voor de Poelifinario.

 

 

Grof Geschud is genomineerd voor de Neerlands Hoop 2021

De jury over ‘Lijmen’: “Lander Severins en Myrthe van Velden zijn jong, maar behandelen de liefde in hun debuutvoorstelling op een zeer volwassenen manier. Hij, de Vlaamse romanticus, is verslingerd aan het verlangen. Zij, de Hollandse nuchterheid zelve, is bang voor haar vermeende oppervlakkigheid. In prachtige sketches en liedjes verwoorden of verbeelden ze elkaars zorgen. Grof Geschud is een perfect op elkaar ingespeelde twee-eenheid, die sentiment verdrijft met realisme en kil ongemak met dromerige romantiek. Lijmen vertelt een eeuwenoud verhaal over aantrekken en afstoten. Tijdloos en toch modern.”

De VSCD-Cabaretjury 2021 bestaat uit voorzitter Nico Baars (directeur WestlandTheater De Naald), Marijt Helmink (programmeur Theater Orpheus), Joris Kemps (directeur Theater Hof 88), Charlotte Louwers (directeur Theater De Bussel), Mike Peek (recensent het Parool), Victorine Plante (artistiek leider Theatergroep Aluin) en Rob van Wijk (directeur Theater de Stoep).

De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden op 25 oktober 2021 in Theater Diligentia in Den Haag.

 

 

Laatste nieuws

KTA-alumnus Tijmen van Barneveld is aspirant-lid geworden bij Comedytrain in Toomler.
Op het mobiele podium van Klapstoelkabaret zijn deze zomer een hoop alumni van de KTA te bewonderen.
Oud KTA’er Kirsten van Teijn is met haar voorstelling geselecteerd voor de prestigieuze Cabaret Collectie 2024.