Onderdeel van Avans Hogeschool

Student brengt schoolproject naar het theater

In zijn tweede jaar aan de academie maakte Bram Scharpach (jaar 3) een liedprogramma waarin hij liedjes schreef voor zeven van zijn medestudenten. Dit vormde de aanleiding voor zijn nieuwe project ‘Liedjes uit de La’, waarvan hij een eerste uitvoering zal doen op 17 april in Podium Azijnfabriek in Den Bosch.

 

 

In ‘Liedjes uit de La’ wil Scharpach een podium bieden aan de liedjes die (nog) geen plekje hebben. Hij merkte op dat veel van de liedjes die hij maakt uiteindelijk niet terechtkomen in z’n programma’s of na één keer gespeeld te hebben links blijven liggen. Zonde eigenlijk. Daarom zet hij nu een spotlight op deze liedjes die anders in de vergetelheid dreigen te raken.

Dit doet Scharpach niet alleen, hij nodigt een groep jonge kleinkunstenaars uit om hem deze avond te vergezellen. Het wordt een divers programma; van groepsnummers over Griekse goden tot indringende solo’s over karton. Daarnaast zal er ook nieuw werk worden uitgeprobeerd. Hoe dan ook krijgt het publiek een unieke avond vol liedjes die ze nooit eerder hebben gehoord.

Kaartjes zijn nog te koop via deze link.

 

 

Beeld: Superformosa, Podium Azijnfabriek

 

Laatste nieuws

De NPO heeft bekendgemaakt wie de oudejaarsconference 2024 mag verzorgen, en de eer is toegevallen aan niemand minder dan oud student Pieter Derks.
Kiki Schippers is voor de vijfde keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs; de prestigieuze onderscheiding voor het beste theaterlied.
Op 16 maart zal alumnus Aren Scholte het tegen zijn medefinalisten opnemen voor de felbegeerde prijzen. Hiermee is hij het nieuwste lid in een rijtje oud studenten dat succes behaalt heeft op dit festival.