Onderdeel van Avans Hogeschool

Eerstejaars studenten druk bezig met Kunstmest

De eerstejaars studenten van de Koningstheateracademie zijn druk in de weer met het project Kunstmest. In één week tijd zetten ze een zo speciaal mogelijke theaterervaring in elkaar, gevuld met cabaret, kleinkunst, sketches, conferences, stand-up comedy en podiumkunst.

Kunstmest is één van de jaarlijkse projectenweken op de academie. In deze projectweken zijn er geen reguliere lessen, maar staan de dagen volledig in het teken van het project. Tijdens Kunstmest wordt alles door de studenten zelf geregeld, van het ontwerpen van een poster tot het ronselen van een sneeuwmachine. De studenten werken samen als een productieteam en leren zo over alle facetten van het maken van een theaterproductie.

Dit jaar wordt Kunstmest gemaakt voor de mensen van Quiet Den Bosch, één van de communities van de organisatie Quiet. Binnen deze communities worden er zonder tegenprestatie diensten, producten of verwennerijen aangeboden aan mensen die het minder breed hebben. Hiermee maakt Quiet armoede een stukje leefbaarder.

Meer weten over Quiet? Klik dan hier.

Laatste nieuws

Het regent nominaties voor oud-studenten bij de VSCD Cabaretprijzen!
Meld je aan! Vanaf september starten we weer met onze vooropleiding New Comedians.
KTA-alumnus Tijmen van Barneveld is aspirant-lid geworden bij Comedytrain in Toomler.