Onderdeel van Avans Hogeschool

Over de opleiding

Bachelor Cabaret

Binnen overkoepelende modules volg je een breed scala aan lessen met veel persoonlijke begeleiding en ontwikkel je zowel je praktische vaardigheden als je theoretische kennis.

De basis is makerschap. Je gaat aan de slag met je eigen materiaal. In de rest van het pakket is er veel aandacht voor spelen, schrijven en muziek. Je werkt veel in projectvorm met je klasgenoten, of met andere jaarlagen en opleidingen.

New Comedians

Bij New Comedians krijg je 10 weken lang les in spel, zang en schrijven. Elke donderdag van 16:00 tot 21:30 word je in een kleine groep begeleid in jouw ontdekkingstocht binnen het cabaret. Wil je naast je middelbare school een mooie mix van verschillende podiumvakken krijgen? Wil je de opleiding en de academie leren kennen? Dan is deze vooropleiding dé plek voor jou! 

Onze audities

Om te studeren aan de KTA moet je eerst toelating doen. Deze bestaat uit twee auditierondes waarin we kijken of jij past bij de opleiding. Voor de eerste ronde bereid je eigen materiaal en een lied voor. Als je door bent naar de tweede ronde volg je twee lesdagen op de academie en presenteer je jezelf aan een jury. Daarna wordt bekendgemaakt welke auditanten worden aangenomen voor het eerste jaar.

Open- en Meeloopdagen

Om de opleiding beter te leren kennen kan je jezelf aanmelden voor onze Open- en Meeloopdagen. Doe mee in lessen en workshops, krijg antwoord op al je vragen en maak kennis met studenten en docenten.

Zij gingen je voor

Laatste nieuws

Vier van onze studenten waren uitgenodigd bij PepTalk en de Elektra Podcast om een aflevering op te komen nemen met live festivalpubliek.
De Koningstheateracademie presenteert de nieuwe minor ‘Performance in Art’; een programma voor beeldend- en performatieve kunstenaars.
Alle plekken voor de meeloopdag zijn vergeven. Grijp je er net naast? Er zijn nog mogelijkheden om de school te leren kennen!