Onderdeel van Avans Hogeschool

Prijzen- en nominatieregen alumni!

We vallen de laatste tijd veel in de prijzen, en er wordt wat af genomineerd! En daar zijn we enorm trots op! Benieuwd wie en wat?

Deze week won Louise Korthals de Poelifinaro in de categorie ‘engagement’.

Louise Korthals won in de categorie ‘engagement’ voor het programma ‘Alles is er’. De jury: “Met gespierde stellingen en ronkend verwoorde twijfels zet Louise Korthals de thematiek van haar derde voorstelling prachtig neer. Alles is er gaat over doorgeven. Wat geven we nú door aan onze kinderen? En wat geven we stráks door aan onze Moeder Aarde? Korthals verbindt het uiterst persoonlijke moeiteloos aan het maatschappelijk relevante. Haar spel is minstens zo imponerend als die inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert. Het is een zeer krachtige performance, ondersteund door fantastische muzikanten en een fraai toneelbeeld.”

 

Anne Neuteboom was genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019!

De VSCD-jury zei: “Serieuze zaken heel luchtig verpakken. Laat dat maar aan Anne Neuteboom over. In haar tweede voorstelling laat ze een portret van haar eigen millennial-generatie fraai overgaan in een persoonlijk verhaal over haar vervreemde vader. Neuteboom doet dat zoals alleen zij het kan: vrolijk, zogenaamd naïef en extreem springerig. Haar podiumpersoonlijkheid is een frisse wind in het huidige cabaretlandschap. Ze laat zien dat kwetsbaarheid niet alleen in stiltes schuilt en dat je diepgang kunt bereiken door het over schijnbaar triviale dingen te hebben. Haar observatievermogen en taalgevoel beloven veel moois voor de toekomst.”

Lees hier ook een prachtig artikel in de Trouw over Anne!

 

Jan Beuving, Tom Dicke en Patrick Nederkoorn winnen Annie M.G. Schmidtprijs

De jury over ‘Die geur’: “(…) een lied waarin de schitterende tekst de eigen tijd onder woorden brengt, waar de muziek de inhoud optilt en de vertolking het lied vleugels geeft (…)”

Patrick Nederkoorn, Jan Beuving en Tom Dicke ontvingen een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen, en een geldbedrag van 3.500 euro. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jacques Klöters, Doris Baaten, Hanneke Drenth, Hijlco Span en Martijn Breebaart.

 

Elke Vierveijzer won de Stijgend Applaus Stipendium 2019!

Elke Vierveijzer krijgt dit jaar het Stijgend Applaus Stipendium 2019. Ze ontvangt hiervoor een bedrag van €7500. Het stipendium van Stichting Blijvend Applaus is bedoeld voor jonge cabaretiers waardoor zij zich nog beter kunnen ontplooien en de artistieke kwaliteit van een volgende productie kunnen verhogen. Eerder werd het stipendium ook al uitgereikt aan alumni Kirsten van Teijn en Jan Beuving (2016) en Thijs van de Meeberg (2018).

 

 

 

Laatste nieuws

KTA-alumnus Tijmen van Barneveld is aspirant-lid geworden bij Comedytrain in Toomler.
Op het mobiele podium van Klapstoelkabaret zijn deze zomer een hoop alumni van de KTA te bewonderen.
Oud KTA’er Kirsten van Teijn is met haar voorstelling geselecteerd voor de prestigieuze Cabaret Collectie 2024.