Onderdeel van Avans Hogeschool

New Comedians

Bij New Comedians krijg je 10 weken lang les in spel, zang en schrijven. Ideaal voor wanneer je de opleiding wil leren kennen, wil kijken of cabaret wat voor je is, of simpelweg naast je middelbare school een mooie mix van verschillende podiumvakken wil krijgen.

KTA-DenBosch-vooropleiding-cabaret-JostijnLigtvoetFotografie

Informatie

Elke donderdag van 16:00 tot 21:30 word je in een kleine groep begeleid in jouw ontdekkingstocht binnen het cabaret. Om het kleinschalige, persoonlijke karakter van de lessen te waarborgen is er per klas plek voor 10 studenten. Het kan dus zijn dat je op de wachtlijst komt. Wanneer er meer dan 16 aanmeldingen zijn zal er een tweede klas gevormd worden. De vooropleiding vindt plaats in het gebouw van de Koningstheateracademie, aan de Havensingel 25 in Den Bosch. De docenten zijn alumni van de Bachelor Cabaret – ze kennen de opleiding goed en zijn daarnaast ook actief in het werkveld. 

De data van de komende lesperiode: 

5 september t/m 14 november elke donderdag van 16:00 tot 21:30 is, behalve 24 oktober (herfstvakantie). 

Heb je niet de ambitie om een een voltijd Bachelor te volgen, maar wil je wel serieus aan de slag met cabaret? Dan is de Playground wellicht iets voor jou. Voorheen was de Playground onderdeel van de Koningstheateracademie, maar wordt inmiddels aangeboden door Huis73. Klik hier voor meer informatie.       

1 februari 
8 februari 
22 februari 
29 februari  
7 maart 

14 maart 
21 maart 
28 maart 
4 april 
11 april  

aanmelden-cabaret-theater-opleiding

Aanmelden?

Iedereen kan zich aanmelden! Het enige wat we van jou willen is een motivatiebrief over waarom je de vooropleiding wilt doen; wat wil je leren? Wat is je doel? Hoeveel tijd heb je om buiten de lessen voorwerk te doen? Aan de hand van je motivatiebrief wordt er gekeken of we denken dat de vooropleiding New Comedians bij jou past.

De kosten van de vooropleiding zijn 500 euro. Wil je je aanmelden voor de vooropleiding? Stuur dan vandaag een mail met je motivatiebrief naar info.cabaret.denbosch@avans.nl. De deadline voor de aanmelding wordt nog bekendgemaakt. Als je toegelaten wordt, krijg je het officiële aanmeldformulier toegestuurd. Hierop vind je ook meer informatie over de betaling.  

Het is niet gegarandeerd dat je wordt aangenomen voor de voltijd Bachelor Cabaret als je de vooropleiding hebt gevolgd.       

Zij gingen je voor

Laatste nieuws

Het regent nominaties voor oud-studenten bij de VSCD Cabaretprijzen!
Meld je aan! Vanaf september starten we weer met onze vooropleiding New Comedians.
Voor de Quiet Den Bosch zijn de eerstejaars studenten van de Koningstheateracademie druk in de weer met Kunstmest.