Onderdeel van Avans Hogeschool

De Playground-opleiding verhuist naar Huis73!

Vanaf 1 september 2022 wordt de Bachelor of Cabaret die wordt aangeboden door de Koningstheateracademie onderdeel van Avans Hogeschool. Naast een goede borging van de bacheloropleiding bij Avans heeft directeur Anna Uitde Haag er ook voor gezorgd dat de afzonderlijke en losse opleiding Playground een plek behoudt in de stad Den Bosch en wel bij Huis73.

Playground is een op maat samengesteld verdiepingstraject voor (oud) studenten die al een kunstopleiding hebben afgerond én voor professionals die zich de vaardigheden van een cabaretier eigen willen maken. Vakken zijn zang/muziek, theater, improviseren en schrijven. De opleiding bestaat uit een cursus van twee keer negen weken. 

Anna Uitde Haag is zeer verheugd dat Playground vanaf september 2022 door Huis73 overgenomen gaat worden. “Huis73 is een creatieve en innovatieve partner in de stad en heeft veel ervaring met kunst- en cultuureducatie. Op deze manier houden we de verbinding met de stad levendig. Dat doen we natuurlijk ook met Theater aan de Parade waarmee we The Funniest Festival Ever organiseren, met de Verkadefabriek waar de afstudeervoorstellingen worden gepresenteerd en met Podium Azijnfabriek voor de tussentijdse presentaties”. Nan van Schendel, directeur van Huis73, verwelkomt de docenten en studenten van harte: “Deze cursusreeks is een mooie toevoeging op ons huidige aanbod. De docenten en de studenten die we in huis halen brengen nieuwe kennis en dynamiek mee die we graag omarmen”. 

De eerste cursusreeks start op 9 september. Aanmelden voor Playground is nog mogelijk via inschrijvingen@huis73.nl waarna een intakegesprek volgt.

Laatste nieuws

Samen met Anna UitdeHaag hebben alumni van de Koningstheateracademie in co-creatie met twee alumni van Cape Town University een voorstelling mogen maken en spelen.
De NPO heeft bekendgemaakt wie de oudejaarsconference 2024 mag verzorgen, en de eer is toegevallen aan niemand minder dan oud student Pieter Derks.
Kiki Schippers is voor de vijfde keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs; de prestigieuze onderscheiding voor het beste theaterlied.