Onderdeel van Avans Hogeschool

KTA-alumni in Kaapstad voor Club Cabaret

Vorige maand zijn oud-studenten Jikke Schepers, Iris Schröder en Jort van der Maarel samen met Anna UitdeHaag op studiereis geweest naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Samen met twee oud-studenten van Cape Town University, Centre for Theatre, Dance and Performance Studies hebben ze al co-creërend een voorstelling gemaakt en gespeeld op het Suidoosterfees. 

 

In 2018 reisden er al eerder studenten van de Koningstheateracademie af naar Zuid-Afrika. Ook toen hebben zij onder de naam van Club Cabaret samengewerkt en gespeeld met Zuid-Afrikaanse theatermakers en cabaretiers. Anno 2024 is dit project nieuw leven ingeblazen! De drie oud-studenten hadden de eer om tegen de totaal andere maatschappelijke omstandigheden van Zuid-Afrika hun vak uit te oefenen.

Onder regie van Anna Uitdehaag (Koningstheateracademie) en Mbongeni Mtshali (Cape Town University) werkten zij samen met Lungile Lallie en Lukhanyiso Skosana aan een voorstelling van 21 minuten. Dit ter viering van het 21-jarig bestaan van het Suidoosterfees, het theaterfestival waar ze deze voorstelling maar liefst vier keer mochten spelen!

Daarnaast hebben ze samen met de studenten van Northlink College ook gewerkt aan de nieuwe voorstelling Ouderpardon van Minou Bosua, docent aan de Koningstheateracademie en artistiek leider van theaterorganisatie Minoux. Daarover later meer!

Laatste nieuws

KTA-alumnus Tijmen van Barneveld is aspirant-lid geworden bij Comedytrain in Toomler.
Op het mobiele podium van Klapstoelkabaret zijn deze zomer een hoop alumni van de KTA te bewonderen.
Oud KTA’er Kirsten van Teijn is met haar voorstelling geselecteerd voor de prestigieuze Cabaret Collectie 2024.