Onderdeel van Avans Hogeschool

Pieter Derks verzorgt NPO Oudejaarsconference 2024

Gevoelsmatig hebben we de laatste oudejaarsconference pas net gehad maar we bereiden ons al voor we nu alweer bezig met de volgende. De NPO heeft namelijk bekendgemaakt welke cabaretier de grote eer toevalt om deze avond te verzorgen, en dit jaar is dat niemand minder dan onze oud student Pieter Derks!

 

De oudejaarsconference is intussen al ruim 60 jaar een Nederlandse traditie waarin al vele grote namen uit het cabaretlandschap voorbij zijn gekomen. Van Wim Kan tot Youp van ’t Hek, Claudia de Breij, en nu ook; Pieter Derks.

Derks is niet de eerste alumnus die zich waagt aan deze traditie. In 2017 ging oud student Louise Korthals samen met Dolf Jansen de theaters langs met hun oudejaars ‘Omdat we het waard zijn’, en in 2020 verzorgden alumni Jan Beuving en Patrick Nederkoorn ‘De Andere Oudejaars’. Ook Derks zelf heeft al twee keer eerder een oudejaars gegeven, waaronder in 2017 ‘De kortste oudejaarsconference van Nederland.’ Dit is echter de eerste keer dat een oud student van de academie is gevraagd voor de oudejaars van de NPO.

We feliciteren Pieter Derks met de eer en wensen hem alvast veel succes en plezier in aanloop naar de grote avond!

 

Beeld: Mark Engelen

Laatste nieuws

Samen met Anna UitdeHaag hebben alumni van de Koningstheateracademie in co-creatie met twee alumni van Cape Town University een voorstelling mogen maken en spelen.
Kiki Schippers is voor de vijfde keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs; de prestigieuze onderscheiding voor het beste theaterlied.
Derdejaars student Bram Scharpach organiseert een unieke avond in Podium Azijnfabriek met z’n nieuwe initiatief ‘Liedjes uit de La’.