Onderdeel van Avans Hogeschool

Koningstheateracademie bestaat 25 jaar!

Afgelopen maandag vierde de Koningstheateracademie haar 25e jaar in Podium Azijnfabriek in ’s Hertogenbosch. Alle jaarlagen waren aanwezig en ook de wethouder van Cultuur Mike van der Geld en oud burgemeester Ton Rombouts voegden zich aan deze avond.

De avond werd aan elkaar gepraat door niemand minder dan Thijs van de Meeberg. Er werd gespeecht, gezongen, gebingood, gedanst, anekdotes verteld, onvergetelijke quotes gedeeld en er werd, natuurlijk, gelachen. 

Mede oprichter van de opleiding Anna Uitde Haag sloot de avond af met een prachtige speech. Ze vertelde hoe de koningstheater met bloed, zweet en tranen is opgebouwd en nam de oud studenten mee in de wereld van de koningstheateracademie. Dat de studenten wisten dat zij hart heeft voor de opleiding was, zou je zeggen, tot zo ver duidelijk. Maar dat haar hart zo groot was werd deze avond nogmaals duidelijk. 

Met veel dank aan Huibert Wilschut, Iris Schröder, Jort van der Maarel, Carmen Verhoeven, Evy te Pas, Rosalie Custers en de studenten van de koningstheateracademie voor het organiseren van de avond, Thijs van de Meeberg voor het presenteren, Katinka Polderman voor het ontwerpen van de enige echte ‘KTA trui’, Jaap Joris Vens voor het maken van de foto’s, Sophie van den Berg aankleding en Podium Azijnfabriek voor de gastvrijheid.

Op naar de volgende 25 jaar!

 

       

Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle foto’s? Die zie je hier!

Laatste nieuws

Maya van As (Vlamousse) gaat samen met Charlotte Vermeulen (emeritus ARTIS-bioloog) het theater in met het interactieve theatercollege 𝙎𝙚𝙠𝙨𝙪𝙚𝙡𝙚 𝙙𝙞𝙫𝙚𝙧𝙨𝙞𝙩𝙚𝙞𝙩 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙙𝙞𝙚𝙧𝙚𝙣𝙧𝙞𝙟𝙠.
Cabaretier, wiskundige en schrijver Jan Beuving kondigt zijn tweede boek ‘v.v. Flats Zeist Oost.’ aan. Een hilarisch en ontroerend portret van een amateurvoetbalclub, van de mensen die zo’n club maken, en daarmee een liefdevolle ode aan alle vrijwilligers en verenigingen in het land.
‘Dolfijn met benen’ bestaande uit Cristel van Kuik (vormgever/scenograaf), Lennert Klaui (muzikant) en twee van onze oud studenten: Bas van de Ven (regisseur) en Suus Hoppenbrouwers (actrice).