Onderdeel van Avans Hogeschool

Oud-docent Pieter Bouwman overleden

Gisteren werd bekend gemaakt dat cabaretier, oud-docent en regisseur Pieter Bouwman, woensdag (18 september 2024) op 66-jarige leeftijd is overleden.

Het nieuws raakt niet alleen de docenten maar ook de oud-studenten zeer. Vele studenten hebben met Pieter gewerkt aan zowel presentaties op de opleiding als avondvullende voorstellingen na de opleiding. Hij was een pittige om mee te werken, hij liet je kijken naar de kern, de eerlijkheid van je verhaal en daarmee de eerlijkheid naar jezelf.

Pieter was een van de eerste leden van de Comedytrain (’90). Hij werkte samen met Hans Teeuwen en cartoonist Gummbah voor hun theaterprogramma ‘Poelmo, slaaf van het zuiden’, wat later ook op televisie verscheen. Samen met George van Houts maakte hij jarenlang het satirische radioprogramma ‘Radio Bergeijk’ voor de VPRO. Ook regisseerde hij veel verschillende theatervoorstellingen, bijvoorbeeld van de eerder genoemde Hans Teeuwen, maar ook Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel en vele anderen. Ook verscheen Pieter nog vaak op televisie.
Hij was eigenlijk overal, een man met veel liefde voor de mensen en het vak.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies en onze oprechte deelname.

Lieve Pieter, proost op je eerlijkheid.

 

Klik hier voor een eerbetoon van Erik van Muiswinkel aan Pieter Bouwman op NPO Radio 1.

Laatste nieuws

Afgelopen maandag vierde de Koningstheateracademie haar 25e jaar in Podium Azijnfabriek in ’s Hertogenbosch. Hoe dat was? Dat lees je hier!
Maya van As (Vlamousse) gaat samen met Charlotte Vermeulen (emeritus ARTIS-bioloog) het theater in met het interactieve theatercollege 𝙎𝙚𝙠𝙨𝙪𝙚𝙡𝙚 𝙙𝙞𝙫𝙚𝙧𝙨𝙞𝙩𝙚𝙞𝙩 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙙𝙞𝙚𝙧𝙚𝙣𝙧𝙞𝙟𝙠.
Cabaretier, wiskundige en schrijver Jan Beuving kondigt zijn tweede boek ‘v.v. Flats Zeist Oost.’ aan. Een hilarisch en ontroerend portret van een amateurvoetbalclub, van de mensen die zo’n club maken, en daarmee een liefdevolle ode aan alle vrijwilligers en verenigingen in het land.