Onderdeel van Avans Hogeschool

Eerstejaars studenten druk bezig met Kunstmest

De eerstejaars studenten van de Koningstheateracademie zijn druk in de weer met het project Kunstmest. In één week tijd zetten ze een zo speciaal mogelijke theaterervaring in elkaar, gevuld met cabaret, kleinkunst, sketches, conferences, stand-up comedy en podiumkunst.

Kunstmest is één van de jaarlijkse projectenweken op de academie. In deze projectweken zijn er geen reguliere lessen, maar staan de dagen volledig in het teken van het project. Tijdens Kunstmest wordt alles door de studenten zelf geregeld, van het ontwerpen van een poster tot het ronselen van een sneeuwmachine. De studenten werken samen als een productieteam en leren zo over alle facetten van het maken van een theaterproductie.

Dit jaar wordt Kunstmest gemaakt voor de mensen van Quiet Den Bosch, één van de communities van de organisatie Quiet. Binnen deze communities worden er zonder tegenprestatie diensten, producten of verwennerijen aangeboden aan mensen die het minder breed hebben. Hiermee maakt Quiet armoede een stukje leefbaarder.

Meer weten over Quiet? Klik dan hier.

Laatste nieuws

Afgelopen maandag vierde de Koningstheateracademie haar 25e jaar in Podium Azijnfabriek in ’s Hertogenbosch. Hoe dat was? Dat lees je hier!
Maya van As (Vlamousse) gaat samen met Charlotte Vermeulen (emeritus ARTIS-bioloog) het theater in met het interactieve theatercollege 𝙎𝙚𝙠𝙨𝙪𝙚𝙡𝙚 𝙙𝙞𝙫𝙚𝙧𝙨𝙞𝙩𝙚𝙞𝙩 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙙𝙞𝙚𝙧𝙚𝙣𝙧𝙞𝙟𝙠.
Cabaretier, wiskundige en schrijver Jan Beuving kondigt zijn tweede boek ‘v.v. Flats Zeist Oost.’ aan. Een hilarisch en ontroerend portret van een amateurvoetbalclub, van de mensen die zo’n club maken, en daarmee een liefdevolle ode aan alle vrijwilligers en verenigingen in het land.